A Dr. Paál Zoltán Katalíziskutatási Alapítvány pályázatot hirdet a 2021. évi Paál Zoltán Díj elnyerésére. A Díjat a heterogén katalízis területén 2020-ban, vagy 2021-ben megjelent legjobb, Magyarországon készült publikációért a Díj kuratóriuma ítéli oda a közlemény fiatal szerzőjének. Az ösztöndíj összege 150.000 forint.

Pályázók azok a 35 évnél fiatalabb magyar kutatók lehetnek (hölgyek esetében az életkori határ gyermekenként 2 évvel nő), akik első vagy levelező szerzőként színvonalas folyóiratban már publikáltak.

A pályázók a nevezett közleményt (már megjelent, vagy elfogadott kéziratot) küldjék el e-mail-ben az MTA Katalízis Munkabizottság elnökének (Pap József Sándor, pap.jozsef@ek-cer.hu), vagy titkárának (Sápi András, sapia@chem.u-szeged.hu). A közleménnyel együtt kérünk egy rövid szakmai életrajzot és közleménylistát is.

A nyertes pályázó a díjat az év végén (várhatóan decemberben), az MTA Katalízis Munkabizottság ülésén, ünnepélyes keretek között veheti át, ahol előadásban ismerteti eredményeit.

A pályázatok beküldési határideje 2021. október 31.

Kelt: Budapest, 2020. szeptember 17.

A Dr. Paál Zoltán Katalíziskutatási Alapítvány Kuratóriuma nevében

Pap József Sándor

a Kuratórium elnöke